18.9.07

Statusrapport

Følgende er sakset fra søknaden vi sendte for å bli med i Lærende nettverk

Prosjektets formål:
Gi realfaget et løft i skolen, med økning og endring i bruk av IKT i forhold til dagens bruk. En opprettelse av en IKT-basert læringsplattform med mulighet for tverrfaglig samarbeid og utveksling av kunnskap. Et ressurssenter med tanke på programvare, informasjon og linker til Internettressurser for realfagene. En hjemmeside med informasjon om skolen og de faste prosjektene som skolen har.


I løpet av den første vinteren ble det klart at vi måtte endre litt på formålet, fra å gjelde realfag til å favne hele skolen, og alle fagene.
Innholdsmessig var det viktig å få en funksjonell hjemmeside opp og gå og å få valgt læringsplattform. Fysisk sett ønsket vi å utvide og forsterke maskinparken slik at elevene lettere kunne få ta i bruk pc-er i skolearbeidet på skolen.

Pr 18. september 2007 er vi ajour i forhold til målene vi satte oss. Hjemmesiden er oppe, og blir ofte oppdatert. Vi har valgt PedIt som læringsplattform og er i ferd med å ta den i bruk. Inne på læringsplattformen skal vi bygge opp ressurssenter og lenkesamling i de ulike fagene, og vi har fått utvidet maskinparken vår vesentlig på elevsiden. Vi har snart rundt 100 elevmaskiner, tre servere som styrer elevnettet og 5 laserskrivere rundt i elevnettet. I tillegg til en del bærbare maskiner har vi også fått en prosjektor til og to flyttbare, skikkelige høyttalersett som kan bringes med for å gi lyd til presentasjoner og filmer på pc.
Vi venter at informasjonen hjem-skole skal bli større og lettere etterhvert som PedIt bygges ut, og at foreldrene lettere vil få innblikk i hva som skjer på skolen.

Vi ser fram til et nytt lærerikt og interessant år sammen med resten av LærNo2-gjengen i Lærende nettverk.

Ingen kommentarer: