28.9.06

Teknisk utrustning på skolen

Vi har to separate nettverk på skolen, ett for lærerne og administrasjon og ett elevnett.

Tynnklienter
Elevnettet er hovedsaklig bygd opp av tynnklienter. Det vil si at hver maskin i nettverket er et nesten tomt skall, der CD-rom og harddisk er koblet fra. Maskinene blir da en arbeidsterminal der brukeren jobber på serveren, og ressursene på maskinen brukes kun til å logge seg inn på serveren. Minstekravet for å kunne bruke en datamaskin som tynnklient i dette nettverket er Pentium prosessor og 32 MB RAM. Både lydkort og lagring via USB-port skal etter hvert fungere.
Nettverket har to servere, en filserver og en terminalserver. Tynnklientene er delt på to datarom, ett med 28 terminaler, og ett med 23. I tillegg har vi et grupperom med 8 elevmaskiner som er fullverdige datamaskiner, men også knyttet opp mot serverne, og 3 grupperom med en maskin på hvert rom. Disse maskinene er trege og gamle, og vil nok bli frakobla en del utstyr og plassert inn i tynnklientsystemet.

Gaver
Da vi startet oppgraderingen av datasystemet vårt hadde vi bare rundt 25 fullverdige maskiner knytta i nettverk opp mot serverne. Etter å ha bestemt oss for å gå over til tynnklienter gikk vi ut i lokalavisen "Valdres" og fortalte at vi trengte og ønsket oss gamle maskiner som folk ville kvitte seg med. Og mange kom med maskiner som de ga til skolen.
Dette har ført til at vi nå har så mange tynnklientmaskiner at vi er i ferd med å nå maksimum av det serveren tåler dersom alle er tilkoblet samtidig.Vi har også noen få maskiner på lager slik at vi enkelt kan få byttet ut de som går i stykker. Da vi starta opp putta vi inn alt vi hadde, og en del av disse maskinene er nå modne for utskifting.

Multimedia
På naturfagsalen har vi montert prosjektor i taket med muligheter for overføring fra datamaskin, video og dvd. Vi har også et dokumentkamera som kan overføre boksider eller ting vi holder på med på katetert til prosjektoren. Anlegget har også surroundlyd, noe som gir kinofølelse ved visning av film.

Lærernettet
Lærernettet er knyttet direkte opp mot Internett, og opp mot Intern Sone Valdres som er det interkommunale nettverket i Valdreskommunene. Når vi kobler opp mot dette nettverket jobber og lagrer vi på kommunens servere, ellers lagrer og jobber vi lokalt på maskinene på arbeidsrommet. Vi har 13 maskiner på arbeidsrommet, og én bærbar maskin på hvert team.

Ingen kommentarer: