26.9.06

Entreprenørskap - elevbedrift

Elevbedrift og entreprenørskap er områder der Nord-Aurdal ungdomsskole har stor kompetanse. I vårsemesteret i 9.klasse får elevene tilbud om å starte elevbedrift. Dette er et tverrfaglig prosjekt der alle fag har sine elementer, alt fra design, PowerPoint og webdesign i kunst og håndtverk, regnskap, skatt og excel i matematikk, jobbsøknader og reklame i norsk, søknader på engelsk, lover og regler i samfunnskunnskap m.m. I tillegg får elevene verdifull erfaring fra praktisk arbeid, markedsføring, regnskapsføring, samarbeid på andre områder enn vanlig skolearbeid osv.
I oppstartsperioden er det mange lokale bedrifter inne med forelesninger og informasjon, noe som gjør det ekstra spennende og interessant for elevene.

Det hele avsluttes med en stor elevbedriftskonferanse der alle bedriftene skal presentere seg selv muntlig og ved hjelp av en PowerPoint presentasjon. Flere bedrifter som har utmerket seg på positive områder får en eller annen form for premiering. Dette er et veldig positivt prosjekt for skolen vår, som du kan lese mer om på Elevbedrift

Ingen kommentarer: